Duurzame energie voor de Biodiversiteit

Vrijdag 22 mei 2020 is het de Internationale Dag van de Biodiversiteit. En dat is niet zomaar. Als we deze wereld willen doorgeven aan onze kinderen, zullen er duurzame oplossingen voor ons energieverbruik moeten worden toegepast. Groene oplossingen, Green Solutions…

Je hoort het al een aantal jaren; het gaat slecht met de bijen. Ook andere insecten schijnen in aantallen te verminderen. En dan hebben we het niet alleen over muggen of andere vervelende insecten die wij, als mens, kunnen missen als kiespijn. Ook het aantal vlinders daalt al jaren.

In het verleden schijnt de diversiteit in de natuur wel vaker gedaald te zijn. Hetzij door meteoriet inslagen, ijstijden, soms vulkaanuitbarstingen. Maar deze daling lijkt toch echt te komen door de mens, door hoe wij met elkaar de natuur gebruiken en misbruiken. Dat moet dus anders…

We kunnen wel met elkaar extra bloempjes zaaien en insectenhotels plaatsen, maar daarmee neem je niet de oorzaak weg. Er zal dus iets moeten veranderen in onze energiebehoefte en -voorziening. En gelukkig kan en gebeurt dat ook. Er worden steeds meer elektrische auto’s verkocht, steeds meer zonnepanelen geplaatst en steeds meer energiezuinige verlichting gebruikt.

Ligt de biodiversiteit u ook na aan het hart? BN Green Solutions helpt u graag. Laat ons bijvoorbeeld eens vrijblijvend een lichtplan maken voor uw bedrijf. Mooie, niet onbelangrijke bijkomstigheid is, dat het ook behoorlijk geld bespaart. Zo slaat u twee vliegen in één klap. Of, om toch wat liever voor de insecten te zijn, u creëert zo een ‘win-win-situatie’. Beter voor het milieu én beter voor uw portemonnee.

International day of biological diversity.

Spread the love